کلمهی مزونیدلینگ از ترکیب مزو و نیدلینگ تشکیل شده است. مزونیدلینگ پوست ترکیبی از روشهای مزوتراپی و میکرونیدلینگ است که هر دو از روشهای متداول پزشکی در حوزهی پوست و مو هستند. در این روش کوکتلهای مزوتراپی از طریق سوزنهای میکرونیدلینگ وارد پوست میشوند و با نفوذ به بافتهای آسیبدیده آنها را درمان میکند و باعث بهبود وضعیت پوست و جوانسازی آن میشود.
کاربردهای مزونیدلینگ پوست
- تولید کلاژن و الاستین را افزایش میدهد
- از علائم پیری جلوگیری میکند
- کاهش فرورفتگیهای ناشی از جوش و آکنه
- بهبود آکنه
- یکنواخت کردن رنگ پوست
- روشن کردن پوست
- کاهش چروکهای سطحی
- رطوبترسانی و آبرسانی به پوست
- کاهش لکهای پوستی
- برطرف کردن تیرگی و فرورفتگی دور چشم
تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ
دستگاهی که در Meso-Needling و میکرونیدلینگ استفاده میشود با هم تفاوتی ندارد اما تکنیکی که برای استفاده از آن دستگاه وجود دارد در این دو روش با هم متفاوت است. مزوتراپی ترکیبی از یک کوکتل حاوی انواع ویتامینهای قدرتمند است که با استفاده از یک دستگاه مزو با یک سوزن به لایههای زیرین پوست تزریق میشود، در حالی که میکرونیدلینگ به آرامی چندین سوزن میکروسکوپی را روی صورت حرکت میدهد تا باعث ایجاد سوراخهای بسیار کوچک شود تولید کلاژن را تحریک کند.
مزونیدلینگ چگونه انجام میشود؟
Meso-Needling یک درمان نوآورانه و جدید است که تمام مزایای درمان پیشرفته میکرونیدلینگ را با افزودن سرمهای مزوی فرمولهشده ویژه که برای نتایج بهتر به عمق پوست تزریق میشود، ترکیب میکند.
دستگاهی که بهوسیلهی آن مزونیدلینگ پوست انجام میشود دستگاهی کوچک با تعداد زیادی میکرو نیدل یا سوزنهای بسیار ظریف و نازک است. کوکتلهای درمانی و مراقبتی از طریق همین سوزنها به عمق پوست یعنی به ناحیهی میانی درم و اپیدرم راه پیدا میکنند. با وارد شدن این مواد به داخل پوست،کلاژن تحریک شده و جوانسازی اتفاق میافتد. البته نیاز نیست که نگران درد باشید؛ پزشک یا بیوتیتراپیست برای کاهش درد محل را بیحس میزند.
تعداد جلسات موردنیاز برای مزونیدلینگ پوست
تشخیص اینکه چند جلسه برای شما موردنیاز است، پس از معاینهی پزشک و آنالیز پوست شما انجام میشود. پس از بررسی شدت آسیب پوستی و نوع آن و همچنین در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند سن و ناحیهی درمان، تعداد جلسات مشخص میشود. اما معمولاً این ۶ تا ۸ جلسه به زیباجویان توصیه میشود که بهتر است با فاصلهی ۱ تا ۲ ماه انجام شود.
مراقبتهای پیش از انجام مزونیدلینگ
- دو هفته پیش از تزریق بوتاکس مزونیدلینگ پوست انجام ندهید.
- سه روز قبل از مزونیدلینگ بهشکل طبیعی یا مصنوعی برنزه نکنید.
- پیش از انجام کار پوستتان را تمیز کرده و آرایشها را پاک کنید.
- یک هفته پیش از انجام کار داروهای رقیقکنندهی خون استفاده نکنید.
- مصرف هر نوع دارو یا داشتن هر بیماریای را به پزشک یا بیوتیتراپیست اطلاع دهید.
مراقبتهای پس از انجام مزونیدلینگ
- تا دو هفته از داروهای رقیقکننده خون استفاده نکنید.
- سعی کنید تا سه روز فعالیت سنگین انجام ندهید.
- تا زمان مشخصشده توسط پزشک یا بیوتیتراپیست استخر و سونا نروید.
- با آب گرم یا پرفشار حمام نکنید.
- ناحیه را ماساژ ندهید و نخارانید.
- تا سه روز بعد از مزونیدلینگ پوست در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید و در صورت لزوم حتماً از کرم ضدآفتاب مناسب استفاده کنید.
- از آلودگیهای محیطی دوری کنید.
- تا دو روز از مواد آرایشی و مراقبتی (بهجز آنچه پزشک اجازه داده) استفاده نکنید.
- سعی کنید فعالیتهایی که باعث تعریق میشود، انجام ندهید.
- درصورت وجود درد، میتوانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
- تا ۵ روز از مصرف مواد غذایی و محصولات مراقبت از پوست که حاوی مواد فعال نظیر رتینول، ویتامین C و اسید آلفا هیدروکسی هستند، خودداری کنید.
آیا مزونیدلینگ پوست درد دارد؟
ابتدا باید بگوییم که دردی که افراد تحمل میکنند، کاملاً به آستانهی تحمل آنان بستگی دارد. بسیاری از مراجعین ما در زمان انجام دادن مزونیدلینگ چیزی روی پوست خود حس نمیکنند و بعضی هم دردی جزئی حس میکنند. این درد جزئی بهخاطر وارد شدن سوزنهایی است که پیش از این گفتهایم. اما این سوزنهای بسیار ریز هستند و تحمل کردن دردی که وارد میکنند آنقدر نیست که امکان تحمل کردن آن وجود نداشته باشد. ضمن اینکه در بسیاری از کلینیکها با استفاده از پمادها و مواد مخصوص ناحیه را بیحس کرده و درد را کاهش میدهد.
برخی افراد هم نگرانند که مبادا این درمان به عصبهای پوستی آنان آسیب بزند. در این مورد هم باید گفت که به دلیل کوتاه بودن اندازهی این سوزنها و همچنین قابل تنظیم بودن عمق فرو رفتن آن، سوزنها به عصب نرسیده و آسیبی را متحمل نخواهد شد. پس جای نگرانی نیست.
عوارض مزونیدلینگ چیست؟
- بدیهی است که قرمزی و سوزش از عوارض اولیهی این درمان است. در پوستهای حساس احتمال التهاب پوستی هم وجود دارد. اما این التهابات نهایتاً تا یک هفته باقی مانده و پس از مدتی از بین میروند.
- برای بعضی افراد هم احتمال اینکه پوست بهطور موقت تیره شود، وجود دارد.
چه کسانی نباید مزونیدلینگ انجام دهند؟
- افرادی که حساسیتهای پوستی دارند.
- افرادی که به مواد مزوتراپی حساسیت نشان دادهاند.
- افرادی که به بیماریهای پوستی مبتلا هستند.
- افرادی که جوش، آکنه یا تبخال فعال دارند.
- افرادی که بیماریهای نقص سیستم ایمنی دارند نباید مزونیدلینگ پوست انجام دهند.
- کسانی که از داروهای رقیقکنندهی خون مانند وارفارین یا آسپرین استفاده میکند و نمیتواند در طول فرایند درمان با مزونیدلینگ این داروها را قطع کند.
- افرادی که سابقهی کلوئید یا گوشت اضافه بعد از آسیبهای پوستی دارند.
میزان ماندگاری این درمان چقدر است؟
پاسخ این سؤال به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ نوع و شدت آسیب پوستی یکی از عوامل تعیینکنندهی بسیار مهم است. یا سن افراد نیز در این ماندگاری تأثیر دارد. اما آنچه اهمیت بسیاری دارد، مراقبتی است که پس از درمان از پوست و حتی تغذیه میشود. درصورتی که در انجام مراقبتهای پوستی خود دقیق عمل کنید و به رژیم غذاییتان هم توجه کافی داشته باشید، این روش میتواند تا مدتها ماندگار باشد.